[Vide0] Resepi Kuey Teow Sup Versi Kak Minah SeIamat area Klang!

Jika sebelum ini Kak Lina selalu berkongsi video tentang aktiviti harian, review makanan, sekarang Kak Lina nak ajar kita cara masak dengan cepat dan sedap pula. Hebat Kak Lina ni, semua pun boleh buat itu yang Papa Awan Nano terpikat tu.

Kali ni jom kita tengok Minah Selamat masak Kueh Teow Sup mudah dan sedap untuk keluarga tercinta. Memang mudah betul kami tengok. Yang penting Minah SeIamat tak gunakan kuali Tefal ye.

Bahan-bahan :

Bawang putih Kisar

Air

Ayam, Fishball atau apa jenis lauk

Halia

Daun Saderi

Sayur-sayuran pilihan

Sos Ikan

Perahan Limau

Gula setengah sudu

Kiub pati ayam separuh

Kuey Teow

Sekarang boleh tengok video masakan bersama Minah SeIamat dibawah ye :

Perkongsian yang dimuat naik di Youtube turut mendapat komen dan reaksi dari pengikut Kak Lina. Mereka rata-rata suka dengan resepi yang diberi kerana lebih mudah dan cepat. Sesuai la dengan situasi zaman sekarang semua perkara kena pantas.

Fuhh nmpk simple, tapi menyelerakan. Terliur la nengok. Semoge bahagia k.lina

Sama mcm saya kak lina , kalau masak memang cepat macam kak lina , campak2 je , lagi2 kalau yang berkuah

selamat pengantin baru kak lina ngan suami..semoga menjadi keluarga sakinah mawadah warohmah..Aamiin. Menu yang simple n sedap bole try masak nie buat suami n anak2 saya..tq kak lina share resepi.

Memang kebabom sangat, lebih kurang 10 minit je masak, Buleh buka kedai ni kaklina.

Sedap nmpk ktiow sup tu… tq for sharing your style .. i pun selalu masak camni kat rumah bila boring dah makan nasi ..memang jimat ..anak2 pun suka.. boleh pelbagaikan resepi asas Kak Lina ni … letak paste tomyam .. dptlah tomyam sup… kurangkan air letak kicap & pekatkan dgn tpg jagung dpt pulak kuah hailam

Apa kata anda?
Kongsi Artikel Ini :