Si Pengarah pun biarkan je pelakon pakai bulu mata palsu! Haaa..Kak Ogy dah bersuara dah. Berlakon pun nak pakai bulu mata pelesu

Siapa tidak kenal dengan primadona Fauziah Ahmad Daud, seorang yang Iantang bila meIuahkan pendapat.  Beliau memuat naik status di laman IG miliknya yg menegur segeIintir pelakon yang memakai bulu mata palsu ketika berlakon.

Beliau juga turut mengkritik sikap pengarah yang tidak menegur perkara tersebut. Memakai bulu mata palsu ketika berlakon tidak menunjukkan sesuatu babak itu realistik. Jadi ada benar juga kritikan yang diberikan oleh Kak Ogy.

Bagaimanapun, beliau tidak menyatakan apakah drama yang dimaksudkan. Perkongsian yang dibuat mendapat reaksi dari para pengikutnya yang rata-rata bersetuju dengan pendapat yang diberikan.

PENGARAH..BERSUARA LA!!! JGN BUAT KERJA ASBOL!!! 

Sesuatu drama haruslah mengikut keadaan dan babak yang dilakonkan. Sebab itu pemilihan baju dan solekan sangat penting untuk menghidupkan babak. Jika tidak ia akan nampak palsu. Menurut Kak Ogy, beliau tidak mengenakan sebarang solekan semasa berlakon dalam filem Langit Cinta, tapi masih mampu meraih dua anugerah!

Tak nampak ori semua nk cantik je walau pun duk dlm sawah..aduii ni bukan bakat ma suka klu kak ogy mengarah drama nampak ori @kak_ogy

Berlakon dekat universiti duduk tengah pnas or lepak kat taman permainan main buai tengah panas ajer giIe spe y buat mcm tu at real world hahahah

Tu laa kdg berlakon kat sawah bendang pun pakai bulu mata, tk natural langsung! Pelakon kurang keyakinan diri

@kak_ogy plus kat luar ramai sangat talent yang bebetul talented, tapi pengarah tak banyak buat casting + amek sepupu sepapat artis masuk dalam industri .

Tambahan pula, bila perkara camtu berlaku perkara artis buat persngai sebab tak start from bawah such an extra.

 

 

Kann.. time s4kit pun bulu mata melentik macam nak sanding .

Thx @kak_ogy… Cant they be natural for a while. Leave the bulu mata behind and act like normal but full of action. One of the reasons nyampah tgk drama melayu yg #dramasgt… @fazlinaahmaddaud cant agree more laaa… Solat oso fake kann.

Rasanya tidak ramai yang berani untuk tampil menyuarakan pendapat sebegini, mungkin kerana takut ada yang berkecil hati. Tetapi bagi kami ini adalah kritikan yang membina, semoga para pengarah mengambil ini sebagai nasihat dari seorang pelakon yang berpengalaman.