“Saya tak macam lsteri-lsteri artis yg lain. Saya tak pandai bergaya sebab Lan tak didik saya dengan kemewahan.” lsteri Lan Solo bangga buka kedai runcit

Tidak sepert lsteri artis-artis lain, Sheila lsteri kepada Lan Solo dilihat lebih suka dengan kehidupan yang serba sederhana. Menurutnya, Lan sendiri tidak mengajar dan mendidik dia dan keluarga dengan kemewahan.

Jika anda nak tahu mereka sebenarnya telah mempunyai kedai runcit yang menjual barang kering terus dari Sabah dan Sarawak. Kedai yang diberi nama Solo Borneo Mart kini terletak di Puchong Prima.

Kebanggaan saya..

@solo_borneo_mart

Mungkin saya tak macam lsteri2 artis yang lain.. saya tak pandai bergaya.. saya tak pandai mekap.. saya bukan sejenis fashionable..

Mungkin saya selalu tak in dengan peredaran semasa.. saya tak pandai pakai turban segala bagai.. Sebab LS tak didik saya dengan kemewahan.

Kalau nak lebih, kami sama2 cari..

Sebagai pengurus, saya menjual BAKAT LS..

Dengan hasil JUAL BAKAT LS, saya tumpang seIit peluang untuk bisnes saya berkembang..

Sebab tu saya bekerja untuk sentiasa meletakkan LS reIevan dalam industri.. .Supaya kami boleh seiring..

Meletakkan kec4man sebagai cab4ran, saya akui sedikit tertek4n kadangkala..

Tapi yakin Allah itu selalu mendengar dan yakin dengan doa su4mi serta umie & papa..

Alhamdulillah kami selesa.. kami tak kaya.. tapi kami syukur seadanya..

Guys.. yakin dengan diri sdiri.. InsyaAllah semua menjadi..

Dengan izin-NYA..

#SoloBorneoMart #LanSolo #BazaarPrimawalk #PuchongPrima

 

Actually bisnes ni bermula di sini.. mula2 teman LS shooting..

Masa menunggu tu,KY terpikir.. kenapa la ikan bilis, udang kering ni.. bila sampai semenanjung jadi MAHAL???

So,start dari situ la KY study setiap step untuk bawak masuk barang2 kering ni ke semenanjung tapi boleh kawtim harga lebih kurang sama je dengan harga sebelah borneo..

Then now.. HERE WE GO!!!

Semua memerlukan support dari uols.

InsyaAllah akan ada COD.. POSTAGE dan yang pasti ada harga special untuk peniaga2 yang memang guna bahan kering ni setiap hari.. .

Tahniah kami ucapkan buat Lan Solo serta lsteri. Semoga perniagaan mereka terus maju dan berjaya. Kami suka tengok pasangan ni, sempoi je!

Saya bangga dengan KY, moga Allah swt permudahkan setiap urusan KY dan keluarga

Hidup bersederhana tu lagi elok. semoga terus success

Cara begini lebih baik..akak suka dik,kita kena bersederhana dalam segalanya..x perlu ikut org..jadilah diri kita yg sebenar..

Alhamdulillah..tahniah kak ayg n abg lan..semoge dilimpahkan rezeki yg byk.

Insyaallah berkat dari sabar, doa usaha pasti ada kemanisan d sebalik nya @sheilarazlan

Sheila dan Lan atau nama sebenarnya Mohd Razlan Mohamed Yusof, 34, berkahwin pada 6 Disember 2009.

Pasangan ini dikurniakan empat orang cahaya mata, Nur Amna Qaleesya, 7, Nur Amna Qeesyara, 5, Muhammad Akid Qassyaff, 4 dan Nur Amna Quxandra yang kini berusia setahun.