Mendalam betul kata-kata Datin..

Datin Shahida antara individu yang terkenal di Malaysia, ini kerana beliau merupakan isteri kepada usahawan terkenal Datuk Aliff Syukri. Jadi sememangnya tempias populariti itu terkena pada Datin. Beliau dulu juga sebenarnya seorang model dan juga salah seorang ahli kumpulan nasyid Soleha..

Ramai sekarang ini yang sedang berteka-teki tentang kisah permohonan cerai diantara beliau dan juga Datuk Aliff. Namun bagaimanapun tiada langsung reaksi atau penjelasan dari pihak Datin. Sebelum ini Datuk Aliff sahaja yang memberikan gambaran tentang rumahtangga mereka.

Datin Shahida memuat naik status di laman Instagramnya tentang kesempurnaan. Ramai yang mentafsir bahawa status tersebut sangat mendalam tentang apa yang sedang berlaku antara Datin dan Datuk Aliff.

Di dunia ini sebenarnya tiada apa yg sempurna. Kesempurnaan itu milik Allah. Bukan sempurna yg harus kita cari, tapi mencari yg terbaik. Dunia tidak perlukan kesempurnaan, tetapi ia perlukan penjagaan sebaiknya. Penjagaan tanda penghargaan. Erti kata lain, bersyukur.

Kesempurnaan itu hanya akan dapat dirasai, jika kamu bersyukur.

Apa guna punya telinga, tapi tidak mendengar sebaiknya?

Apa guna punya mata, tetapi tidak melihat dan menghayati kebesaranNya?

Apa guna punya mulut, tetapi hanya berdiam tanpa menyuarakan kebaikan?

Apa gunanya akal yg pintar, jika tidak mahu berfikir dan memahami?

Tiada guna kita miliki semua itu jika kita tidak bersyukur kepada Allah atas nikmat-nikmat tersebut. Lantas, jika yg diberi tidak disyukuri, apa lagi yg kita mahu?

Allah tak beri apa yg kita mahu, tapi Dia beri apa yg kita perlu. Kita tidak akan pernah sempurna, kerana kesempurnaan itu milik Dia. Dan kita adalah sebaik-baik ciptaan.

View this post on Instagram

Di dunia ini sebenarnya tiada apa yg sempurna. Kesempurnaan itu milik Allah. Bukan sempurna yg harus kita cari, tapi mencari yg terbaik. Dunia tidak perlukan kesempurnaan, tetapi ia perlukan penjagaan sebaiknya. Penjagaan tanda penghargaan. Erti kata lain, bersyukur. Kesempurnaan itu hanya akan dapat dirasai, jika kamu bersyukur. Apa guna punya telinga, tapi tidak mendengar sebaiknya? Apa guna punya mata, tetapi tidak melihat dan menghayati kebesaranNya? Apa guna punya mulut, tetapi hanya berdiam tanpa menyuarakan kebaikan? Apa gunanya akal yg pintar, jika tidak mahu berfikir dan memahami? Tiada guna kita miliki semua itu jika kita tidak bersyukur kepada Allah atas nikmat-nikmat tersebut. Lantas, jika yg diberi tidak disyukuri, apa lagi yg kita mahu? Allah tak beri apa yg kita mahu, tapi Dia beri apa yg kita perlu. Kita tidak akan pernah sempurna, kerana kesempurnaan itu milik Dia. Dan kita adalah sebaik-baik ciptaan.

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

Bagi kami apa yang diluahkan bersifat umum dan sesuai untuk dikongsikan untuk semua orang. Apa yang baik boleh diambil untuk dijadikan pedoman. Jom tengok apa komen pengikut Datin Shahida.

Subhanallahcntikknya..suka tgok muka datin ,mekaup ke tak.makeup ke.. sejuk ja mata memandang….stuju ..Sya copy paste boleh.

Betul tu datin..semoga datin sentiasa sihat & bahagia..aammin yarabal alamin.

Datin cantik luar dn dalam..moga hidup sentiasa di bawah rahmat dan kasih Allah ya datin.

U r so gorgeous Datin, luar & dalam. Bersyukur dgn setiap pemberian-NYA. Kita tidak sempurna, redha dengan setiap kelebihan & kekurangan.

Apa kata anda?
Kongsi Artikel Ini :