“M4ti-m4ti ingat abang Mamat Khalid! Sherry.. Sherry.”

Siapa tidak kenal pengacara terkenal yang penuh dengan tenaga dan jenaka, Sherry Alhadad. Sherry atau nama sebenarnya Shariffah Mariam binti Syed Abdullah Al Hadad dilahirkan pada tanggal 17 November 1984 di Taman Melati Selangor.

Beliau merupakan anak bongsu daripada empat adik beradik. Sherry juga adalah ibu saudara kepada pelakon Sharifah Haslinda, Sharifah Shahirah dan Sharifah Sakinah. Beliau mula menceburkan diri di dalam bidang seni pada tahun 2006.

Banyak menjayakan drama tempatan antaranya Misiku Kuza, Cinta 100kg dan Misteri Wan Peah. Sherry merupakan antara hos yang melet0p di Malaysia. Kehebatannya mengacarakan acara berprestij seperti Anugerah Juara Lagu, dan Anugerah Bintang Popular Berita Harian ( ABPBH ) menjadi sebutan kerana caranya yang bersahaja.

Beliau boleh dikatakan antara selebriti yang sangat disenangi oleh para peminat dan tiada ‘gosip’ buruk mengenainya. SaIah satu sebab adalah kerana sikapnya yang lucu dan dalam masa yang sama tidak melampaui batas.

Melalui perkongsian video terbaru, rata-rata pengikut dan rakan artis terkejut kerana Sherry tak ubah seperti pengarah terkenal Mamat Khalid. Dengan mengenakan topi siap ada misai dan janggut!

Ko keluar suka suka nak lepak jaga ko,

abang Maarof jumpa dia sekeh ko

#dudukrumah

Perkongsian tersebut nyata mendapat perhatian dari netizen yang rata-rata terhibur melihat gelagat Sherry.

Mamat kalid ke ni? hahahahaha.

Muka iras-iras ngan mamat khalid…kembar dia ke

Mamat khalid punya adik ni..Maarof

Haha… Aku nampak Mamat Khalid.. sebab topi ker.

Lagi 14 hari ni mesti naik jambang.

Apa kata anda?
Kongsi Artikel Ini :