“Kenapa lah perlu ada skin color baju kt situ mcm tuh. Dekat bahu tu sekali tengok macam real pulak.” – Netizen tegur Sherry Ibrahim pakai baju tidak sesuai dengan imej bertudung


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Lama tak dengar cerita tentang pelakon Sherry Ibrahim. Jika sebelum ini dia banyak membintangi drama-drama di televisyen, kini nampaknya dia lebih selesa dengan statusnya sebagai usahawan.

Sherry sekarng sedang mengusahakan spa rambut iaitu Khatulistiwa hairspa yang mana diberi keutamaan kepada kaum wanita. Agak terhad sebenarnya untuk mendapatkan spa yang terhad untuk kaum wanita, dan ia memberi lebih banyak pilihan kepada wanita yang bertudung.


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Sherry memuat naik satu foto di laman IG. Melalui foto terbabit, netizen memberi teguran berkenaan warna baju yang dipakai oleh Sherry kerana menyerupai warna kulit dan dikatakan tidak sesuai dengan imej seorang wanita bertudung. Menurut netizen walaupun ia sebenarnya hanyalah warna baju tetapi ia boleh mendatangkan fitnah kepada orang yang melihat.

View this post on Instagram

Lows & Highs 🤍🤍🤍🤍 #choosekindness

A post shared by Sherry Ibrahim (@sherryibrahim) on

Mungkin Sherry tak perasan tentang warna baju tersebut ataupun warna yang dilihat dalam gambar dan juga dari depan kadang-kadang berbeza. Sherry bagaimanapun tidak membaIas sebarang komen yang diberikan oleh netizen.

Kenapa lah perlu ada skin color baju kt situ mcm tuh…

Mungkin kena kecam…pkaian jgk leh jd fitn4h..

Kannn, mancac4tkan kaler baju ngan tudung tu je..

Tang bahu tu mcm real..

Selepas ini mungkin para artis atau pun netizen sendiri kena lebih berhati-hati kerana ini bukanlah kali pertama melibatkan warna baju yang sama dengan warna kulit telah menimbulkan rasa kurang senang pada mata-mata yang memerhati.

 


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..