Hati seorang ibu terusik, Mawar Rashid ajak peminat buat amal. Dalam empat hari berjaya kumpul RM31 RIBU!

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Dalam kehidupan kita yang serba lengkap sebenarnya ramai lagi di luar sana yang tidak mampu. Tidur beralaskan kotak berbumbungkan langit, ada juga yang diuji dengan anak yang s4kit.

Pelakon Mawar Rashid baru-baru ini memuat naik video berkenaan seorang bayi Syahir Shamin yang mempunyai kompIikasi semenjak dilahirkan. Bayi yang baru berusia setahun empat bulan itu masih lagi dalam raw4tan dan memerlukan peruntukan wang yang agak banyak. Malah menurut sumber, keluarga mereka masih lagi berhutang untuk kos rawatan.

Assalamualaikum semua followers yang disayangi. Hati Mawar luluh bila tengok si comel dan keluarga ni mendapat ujian macam ni. Mawar nampak post ni kat FB semalam. Terus Mawar pasang niat nak pergi ke tempat diorang kat kulim, Kedah and nak hulurkan bantuan semampu Mawar.

Tadi Mawar baru je call ibu kepada baby comel ni, nanti beliau akan hantar list keperluan baby ni.. ada yang nak hulurkan bantuan jugak ke kat baby comel ni? jom kita sama2 bantu. jom ramai2 share post ni kat IG story…. tq all.

Diatas kesibukan menjaga anak yang s4kit, kedua-dua ibu bapa Syahir telah diberhentikan kerja menyebabkan terputus segala punca rezeki untuk menyara mereka sekeluraga. Siapa saja yang tidak s3dih melihat pend3ritaan yang dialami oleh bayi sekecil itu ditambah dengan kesusahan hidup yang terpaksa dialami.

Selain adik Syahir, Mawar juga berniat untuk membantu adik Qiesya yang juga duduk berdekatan dengan rumah adik Syahir. Adik Qiesya pula mempunyai masaIah s4kit kulit yang kr0nik dan memerlukan wang yang banyak untuk raw4tan.

Ya Allah, kau berikanlah kekuatan kepada Adik Qiesya dan keluarganya Ya Allah. Maaf semua. Adik nurQiesya ni duduk dekat2 dengan baby comel tu. jadi Nanti Insyaa’Allah Mawar nak visit kedua2 rumah skali. Izinkan Mawar sedekahkan kepada adik Qiesya ni menggunakan sumbangan dari you all semua? Boleh ke?

Macam ni.. Ibu bapa Qiesya tak mampu nak bawa g doctor Pakar.. Jadi Mawar Plan nak bawa pergi pakar kuIit kat bangsar. Mawar akan buat appointment. Insyaa’Allah Doakan kami dapat jumpa ubat yang dapat bagi penyembuhan kat Adik Qiesya. Boleh bankin di account ni ya

Oleh itu, Mawar Rashid terpanggil untuk membantu dengan meminta sumbangan ikhlas dari para peminat dan pngikutnya di IG. Apa yang mengejvtkan hanya dalam masa empat hari sahaja Mawar berjaya mengutip wang berjumlah RM 31,441. Ternyata inisiatif Mawar membuahkan hasil dan menurut Mawar, beliau sudah pun membeli penapis air untuk kegunaan keluarga ini.

Alhamdulillah, sungguh mulia sikap yang ditunjukkan oleh Mawar dan para pengikutnya. Kita biasa mendengar orang berkata, dalam rezeki kita ada rezeki orang. Semoga Tuhan murahkan rezeki untuk semua yang telah membantu adik Syahir.

Mawar akan bergerak ke Kedah esok untuk berjumpa dan menyampaikan bantuan kepada keluarga bayi berkenaan. Semoga perjalanan Mawar dipermudahkan.

Mawar dah stop ambil kutipan okay ini jumlah kutipan kita selama 4 hari. Satu penapis air beharga RM3200 dah pun dibeli oleh kami kepada baby comel tu. Syukur Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Rakyat Malaysia yang sangat PRIHATIN.

Tapi ada juga dari Singapore dan Brunei yang derma Alhamdulillah terima kasih sebab bersama dengan Mawar bantu yang lebih memerlukan.. Thank you semua, mulia hati kalian semua. Mawar doakan Allah akan gandakan beribu kali kepada you all semua yang bagi sumbangan. Aminnn.. Besok pagi Mawar akan pergi ke Kedah untuk berjumpa dengan 2 keluarga ni. Insyaa’Allah

Perkongsian dari Mawar mendapat reaksi yang positif dari kalangan peminat dan rakan artis. Mereka turut memberi sumbangan untuk membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik. Semoga lebih ramai yang dapat membantu selepas ini.

 

Alhamdulillah.. Congrats Mawar atas usaha yg murni ni.. Semoga Allah permudahkan urusan Mawar.. SeIamatkn perjalanan pergi dan balik.. In shaa Allah..

Moga Allah permudahkan urusan mawar dan Allah sembuhkan segala peny4kit adik2 yg mawar bantu nnti..Aamin..

Alhamdulillah menderma amalan mulia ganjaran berlipat ganda insyaallah