Dugaan semasa bertunang, Hafreez Adam unfollow dan padam gambar Zara Zya di IG

Pasangan pelakon Zara Zya dan Hafreez Adam baru sahaja mengikat tali pertunangan pada Oktober lalu.

Mereka telah merancang untuk ke bernikah pada Oktober tahun depan.

Betullah apa yang sering diperkatakan, bila masuk alam pertunangan, ujian dan dugaan yang datang amat kuat. Hafreez mengakui sepanjang dua tahun bercinta mereka tidak pernah mempunyai masaIah atau saIah faham. Tetapi setelah dua bulan bertunang ada individu yang cuba mengganggu hubungan mereka berdua.

Hafreez mengambil keputusan untuk tidak lagi mengikuti akaun Zara Zya di IG. Ini kerana dia tidak mahu menerima sebarang tekanan dan tidak mahu membaca sebarang cerita neg4tif mengenai dia dan pasangan.

Pihak Zara Zya mengambil pendekatan berdiam diri, mungkin itu adalah lebih baik untuk menjaga hubungan mereka berdua. Sekiranya ada saIah faham sebaiknya berbincang kerana mereka telah mengenal dan memahami pasangan masing.

Kita harus sedar bahawa tidak perlu ada penyesaIan dalam pilihan, walau pilihan itu nanti menyebabkan kita terluk4.

Yang ada cuma hikmah & pengajaran di atas pilihan yang telah dibuat, yang perlu kita cari apabila kecew4.

Oleh itu, daripada kita cuba mengeIakkan ia, lebih baik kita mengambil setiap peluang yang ditawarkan dan alami cab4ran untuk semakin mat4ng.

Hanya dua perkara yang kita akan dapat. Sama ada ia memberikan sesuatu yang kita idamkan, atau ia akan mengajarkan kita apa yang lebih baik pada langkah yang seterusnya.

Just believe that Allah always gives something good to us.

Semoga pasangan ini dapat mencari jalan penyeIesaian yang sebaiknya. Kepada pihak ketiga yang ingin mengganggu hubungan mereka harap hentikanlah.