Datuk Seri Aliff Syukri mohon maaf pada Ali Puteh dan Hidayah. Tunjuk bukti tidak p4ksa Hidayah untuk membuat kenyataan

Beberapa hari ini isu tentang kontr0versi tentang keluarga Ali Puteh dan juga isteri arw4h Abam yang mendapat perhatian seluruh rakyat Malaysia. Masing-masing mengeluarkan pendapat dan membuat spekuIasi berkenaan kemeIut yang meIanda keluarga arw4h Abam.

Dalam pada itu, ramai juga yang meminta agar Datul Aliff Syukri membuat permohonan maaf kerana disebabkan video live beliau bersama dengan Hidayah telah membuatkan saIah faham dan kekervhan antara Ali Puteh dan Hidayah. Ali juga telah menyatakan rasa kurang senang dengan tindakan Datuk Aliff yang telah menggvris hati Ali dan yang penting adalah ibunya.

Terpanggil berkenaan isu Datuk Aliff telah mengaIah dan membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Ali Puteh dan juga semua ahli keluarga dan juga isteri arw4h. Beliau juga terbuka untuk bertemu dengan Ali Puteh dan juga Hidayah untuk menjernihkan keadaan. Produser yang bersama dengan Datuk Aliff semasa temubual bersama Hidayah juga turut membuat permohonan maaf secara terbuka kepada kedua-dua belah pihak.

Akibat daripada isu ini, Datuk Aliff terkiIan kerana ada segeIintir seIebriti dan ustaz yang mengec4m tindakan Datuk Aliff hingga menimbulkan fitn4h terhadap produknya. Malah menurut beliau, akibat daripada itu, jualan produknya j4tuh mervdum.

Oleh itu, Datuk Aliff telah membuat keputusan untuk membuat tuntutan sam4n kepada Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary yang sebelum ini membuat video menegur tindakan Datuk Aliff yang datang menemuramah Hidayah dan dianggap kurang ber4dab. Dalam video yang dibuat juga, Ustaz tersebut meminta agar rakyat Malaysia memb0ikot barangan atau produk keluaran Datuk Aliff Syukri.

Datuk Aliff meminta agar Ustaz Abu Syafig memadam video berkenaan dan membuat permohonan maaf kepadanya dalam masa 24 jam atau beliau akan terus membuat permohonan sam4n. Beliau turut berkata bahawa beliau akan sam4n dengan jumlah amaun yang banyak kerana kerugian yang ditanggung adalah tinggi.

Bagi Datuk Aliff, tujuannya bertemu dengan Hidayah adalah untuk memberikan sumbangan dan beliau telah meminta izin untuk datang menziarah Hidayah sekeluarga. Beliau sendiri tidak tahu sebarang konfIik yang meIanda Hidayah dan Ali sebekum ini dan mengaku terkejvt dengan apa yang telah di beritahu oleh Hidayah.

Walau bagaimanapun, Datuk Aliff tidak mahu menceritakan lebih lanjut apa yang telah dikongsikan oleh Hidayah kerana tidak mahu hal ini berlanjutan. Beliau juga telah menghubungi Hidayah selepas perkara ini tuIar dan Hidayah sendiri mengaku bahawa perbualan tersebut adalah tanpa paks4an dari dirinya sendiri dan tidak perlu bagi pihak Datuk Aliff memadam video live berkenaan.

Dalam masa yang sama, Ustaz Abu Syafiq telah memuat naik status permohonan maaf di Facebook miliknya. Kami harap perkara ini dapat diselesaikan secara baik dan tidak perlu diperbesarkan lagi. Perkara ini pun sudah selesai bagi pihak keluarga arw4h Abam.

Bagi pihak Ali Puteh dan juga Hidayah, mereka juga telah mebuat permohonan maaf sesama sendiri dan berharap agar pihak luar tidak akan masuk campur dalam urusan keluarga mereka yang boleh mengervhkan lagi keadaan.

Vide0 :

Apa kata anda?
Kongsi Artikel Ini :