Ambil masa tujuh tahun untuk habiskan Ijazah Undang-Undang!Tahniah Nadiyah Shahab

Sememangnya melakukan dua tiga pekerjaan dalam satu masa yang sama bukanlah satu tugas yang mudah. Perlukan kekuat mentaI dan fizikaI dan yang penting sekali sokongan dari orang-orang tersayang.

Nama pelakon Nadiyah Shahab sudah makin dikenali apabila sering muncul dalam kaca televisyen. Tidak sangka rupanya pelakon cantik dan juga lsteri kepada Ben Ali ini merupakan seorang pelajar jurusan undang-undang. Beliau sebelum ini belajar di University of London.

Perjalanan untuk mendapatkan segulung ijazah bukannya mudah. Dalam masa yang sama bekerja sebagai pelakon, model,usahawan dan menjadi seorang lsteri, Nadiyah mengambil masa tujuh tahun untuk menghabiskan ijazah.

Congratulations to my dearest wife @nadiyah.shahab for the 2nd Class Honours in Law Degree University of London! I’m a proud Husband. Lepasni lg susah la nk bertek4k sbb dah mmg certified lawyer! Tapi selalunya fi ght2.

To my wife Nad, wlaupun ambil masa 7 tahun utk habiskan Law Degree.Penantian ni sangat2 lah berharga & berbaloi.Ini semua utk family dia kata. Bukan utk dia. Seluruh kaum keluarga meletakkan harapan yg tinggi utk nak tgk dia berjaya dlm pelajaran.

Tapi bkn senang nk capai. Disebalik gmbar berjayanya dia ambil ijazah ni, ada cerita.

Di Singapura, it’s all abt how far you can go in Education.Kejayaan dlm pelajaran tu penting. But bljar sambil bekerja utk cari pndapatan sendiri pon bukanlah 1 benda yg mudah. Mula2 kenal Nadiyah dulu masa baru dtg KL, dia cuba utk cari peluang di KL.

Alhamdulillah peluang di KL lebih luas & cerah. StruggIe sbnrnya nak bahagikan masa utk blajar & sho0ting. 1 tahun cuma boleh ambik 2/3 paper sahaja. Paper subjek Undang2 ni bukan lah mudah. Nak kena bagi fokus & tumpuan yg tinggi.

Byk kali jgk la tgk dia menangis sbb str3ss, nak giv3 up pon ada. Sampaikan kita yg tgk ni pon kesian. Siap ckp, takpelah if tak nak habiskan pon tak apa. Mungkin rezeki kt tempat lain.

Tapi dia cakap “U tak faham, ni bukan sebab I nak ke taknak. I kena habiskan untuk family i, diorg dh habis berpuluh2 ribu utk bagi i sambung belajar, buat mcm2 benda semata2 utk pendidikan i. Mama,atok i ,nenek i semua bertungkus lumus sediakan jgk apa yg i perlukan utk i habiskan pelajaran i”. So i mesti kena habiskan untuk family i. I nak diorg semua happy!

Bila tgk dia ambil ijazah atas pentas semalam. Sebak rasanya. Berjaya juga dia habiskan pelajaran. Dgn business lg nak kena uruskan. Sambil belajar sambil uruskan perniagaan, sambil shooting. Sambil jadi lsteri.

Sbgai seorang su4mi, siapa tknak tgk lsteri brjaya kan. Alhamdulillah,dgn berkat doa semua org & kerja keras Nadiyah. Gengg4m juga ijazah!

Biar lambat tak apa, asalkan habis juga.

Akhir kata,Tahniah sekali lg to my lovely wife! InshaAllah, kita akan sama2 mengejar cita2 baik di dunia & diakhirat. Amin

Tahniah kami ucapkan buat Nadiyah! Ini baru betul beauty with brain. Semoga menjadi inspirasi kepada masyarakat di luar sana.

Congratsss, bukan senang nak belajar sambil urus bisnes lagi. so proud of youuuu!

Aamiin.Syukur Alhamdulillah berkat usaha n kesabaran n doa drpd.orang 2 yg.sayangkan Nad akhirnya Gengg4m juga Ijazah. syabas. semoga terus berjaya bersama2 su4mi yg tersayang.

Alhamdulillah… Congrats kak @nadiyah.shahab finally graduate… Semoga terus berjaya dunia akhir4t & semoga both of your business terus berkembang maju jaya..